FEDERACIÓ D’ASSOCIACCIONS DE
FAMÍLIES I ALUMNES DE FORMENTERA

La FAFA demana proves PCR pels professionals dels centres educatius

La Federació d’Associacions i Famílies d’Alumnes de Formentera (FAFA) sol·licita que “es realitzin a tots els professionals dels centres educatius cribratges i proves PCR a l’inici del curs escolar, el pròxim 11 de gener de 2021”. L’entitat ha donat entrada en el registre del Consell a un escrit en aquest sentit, que també ha remès a les direccions dels centres educatius de Formentera, a la Delegació Territorial d’Educació del Govern balear, a la presidència del Consell i als portaveus dels diferents grups polítics amb presència al Ple insular.
La FAFA assenyala que l’àmbit de la petició “no és una competència del Consell de Formentera” però sol·licita que la institució insular traslladi aquesta demanda a la conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears perquè es pugui fer efectiva.
La FAFA indica que aquesta sol·licitud es realitza “en coordinació amb totes les APIMA [associació de pares i mares d’alumnes] de Formentera, davant la imminent tornada a les aules i preocupats per l’augment de la incidència de la pandèmia”. Fonts de la FAFA han detallat que aquesta demanda s’ha consensuat amb les APIMA del CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran, CEIP El Pilar, CEI Virgen Milagrosa, IES Marc Ferrer i el Conservatori de Música.

Arguments de la FAFA
L’organització subratlla que l’increment de la propagació de la pandèmia s’ha produït no només a Formentera, amb 37 positius actius, “sinó també en el nostre entorn més proper” i cita dades de la incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants a Eivissa (on aquesta dada “està per damunt dels 371), Mallorca (589), València (amb una IA superior a 500 en més de 91 municipis i on a altres la IA és de 1000), Catalunya (més de 550 de IA), etc.”
La FAFA argumenta la seva petició “tenint en compte que la majoria del professorat de Formentera no resideix a l’illa de forma habitual (llevat del curs) i que en un nombre molt elevat [els docents] han tornat als seus llocs de residència habitual per les festes de Nadal”. A més, l’entitat assenyala que aquesta petició es realitza “perquè les nostres aules segueixin sent un entorn segur, com ho han estat fins ara, tant per a la seguretat dels alumnes com dels mateixos docents”.
Cal recordar que ahir Sa Unió va fer pública una proposta similar a la de la FAFA.

Altres Publicacions: